Skip Navigation Links 
Skip Navigation Links
 

 

Proiecte cu finantare de la consiliul local  


Generatii Regasite

Perioada de desfasurare: octombrie 2010 - octombrie 2011

Obiectiv

Implicarea persoanelor varstnice gazduite in Centrele Rezidentiale din subordinea DGASPC sector 1 in activitati in cadrul carora isi vor putea valorifica potentialul restant ceea ce va duce la mobilizarea sau activarea resurselor interne si reducerea sentimentului de marginalizare si izolare.

Beneficiari

Batranii din centrele rezidentiale

Activitati

-elaborarea unui ghid de interviu pe baza caruia se vor colecta "povestirile/amintirile" varstnicilor.
-derularea activitatii de culegere a povestilor de viata.
-identificarea de sponsori si parteneri media.
-selectarea si editarea textelor rezultate din activitatea 2
-obtinerea acordurilor din partea persoanelor varstnice pentru publicare
-design materiale campanie lansare
-lansare carte
-organizare Balul amintirilor la care vor participa “autorii” cartii precum si alte persoane varstnice din centrele rezidentiale.

Luna iunie- luna copiilor din sectorul 1

Perioada de desfasurare: aprilie2010 - iunie 2010

Obiectiv

Implicarea copiilor din centrele sociale aparţinând DGASPC sector 1 în activităţi în cadrul cărora si-au putut valorifica potenţialul aptitudinal şi creator, ceea ce a condus la mobilizarea sau activarea resurselor interne şi reducerea sentimentului de marginalizare şi izolare. 

 Prin acest proiect, copiii au avut ocazia să se exprime prin artă, să se valorizeze ceea ce va avea drept consecinţă directă creşterea încrederii în propria persoană.

Beneficiari:

Copiii din casutele Alexandra, Buburuza si CSS Sf. Petru si Pavel

Costuri totale: 9 300 lei

Activitati

- realizarea de obiecte decorative în cadrul atelierului de arte plastice

- expoziţie cu lucrările realizate de copiii din centrele de plasament in cadrul atelierului de arte plastice 

 - evenimente artistice oferite de diferiti artişti, pentru copii

- participarea copiilor din centrele de plasament la spectacole de teatru şi muzica                                 

   - evenimente artistice susţinute de grupuri organizate de copii (grădiniţe, şcoli) pentru copiii din centrele rezidenţiale 

 - activităţi artistice susţinute de către copiii din centrele de plasament

Un zambet pentru tine

Perioada de desfasurare: noiembrie 2009-martie 2010

Obiectiv

Scopul proiectului: Dezvoltarea simtului artistic la copiii institutionalizati         

Familiarizarea copiilor cu notiuni si tehnici din domeniul artelor plastice si teatrului (incurajara lor de a crea fragmente de improvizatie - spectacol cu personaje de poveste dar si realizarea unui repertoriu cu cantece si poezii)   descoperirea si dezvoltarea inventivitatii, creativitatii si simtului competitiv la copii      dezvoltarea spiritului de echipa  dar si simtul competitiv al copiilor.

Apropierea educatorilor si ingrijitorilor prin joc, crearea unei echipe in cadrul careia copiii cu dizabilitati primesc ajutor de la copiii sanatosi fizic.

Intelegerea mai profunda de catre copiii sanatosi a nevoilor copiilor cu dizabilitati, crearea unei punti de legatura intre copii si batranii din centrele de varstnici.

Beneficiari: Copiii din casutele Alexandra, Buburuza si CSS Sf. Petru si Pavel

Costuri totale: 8 500

Activitati

Prima etapa de lucru s-a desfasurat in perioada nov.- dec. 2009 si a avut doua sectiuni de lucru 

1. prima sectiune de lucru numita ‘’ Micul artist va spune/ O poveste fara nume’’  

2. a doua sectiune de lucru numita ‘’Un batran va daruieste/ Un mic dar si o poveste/’’ este legata de realizarea unor cadouri lucrate manual de catre batranii din Centrele pentru batrani din Sectorul 1     3. a treia sectiune de lucru din prima parte a proiectului va fi prezentarea spectacolului de teatru in apropierea bradului de Craciun amplasat in curtea Directiei

A doua etapa de lucru s-a desfasurat in perioada  ian.- martie 2010 si a cuprins o sectiune de lucru si un moment de prezentare 

1. prima sectiune de lucru numita‘’ Doamna, noi va daruim/ Un cadou si un pupic ’’a fost legata de realizarea manuala de catre copiii institutionalizati si batranii din Centre a unor daruri care au fost oferite angajatelor Directiei cu ocazia lunii martie, luna femeilor.
2. a doua sectiune de lucru a constat in prezentarea spectacolului de teatru « Intalnirea magica a micului artist », la care au fost invitate doamnele din Directie, oferinduli-se la finalul reprezentatiei un mic dar.

Scoala de vara a micilor artisti

Perioada de desfasurare: 25.07.2009-20.10.2009

Obiectiv

Scopul proiectului: Dezvoltarea simtului artistic la copiii institutionalizati

 Obiective: familiarizarea copiilor cu notiuni si tehnici din domeniul artelor plastice si teatrului       dezvoltarea spiritului de echipa  dar si simtul competitiv al copiilor.

 Apropierea educatorilor si ingrijitorilor prin joc, crearea unei echipe in cadrul careia copiii cu dizabilitati primesc ajutor de la copiii sanatosi.

Beneficiari

Copiii din casutele Alexandra, Buburuza si CSS Sf. Petru si Pavel

Costuri totale: 16 900

Activitati

In prima perioada de lucru numita «Mic artist eu ma numesc/  Un cadou iti daruiesc»  in timpul atelierului de arte plastice au fost modelate diverse figurine din pudra ceramica pentru modelaj care au devenit elemente de recuzita in spectacolul de teatru, insa au fost realizate si mici  cadouri ce au fost daruite invitatilor dupa vizionarea spectacolului.  

In a doua perioada de lucru numita «Lumea noastr-o construim/ Mici artisti noi ne numim» s-a lucrat la decor si recuzita spectacolului de teatru care s-a dorit a fi una de poveste. Aceasta sarcina le-a  revenit, in mare parte, altor copii pentru a avea mai multi participanti activi in proiect.  

In a treia perioada de lucru numita «Un costum imi pun pe loc/ Personaj devin in joc» s-a  desfasurat spectacolul de teatru.

Copil si Arta - fara bariere

Perioada de desfasurare: 01.03.2009-29.05.2009

Obiectiv

Implicarea copiilor din centrele sociale apartinand DGASPC in activitati in cadrul carora si-au putut valorifica potentialul aptitudinal si creator, ceea ce a condus la mobilizarea sau activarea resurselor interne si reducerea sentimentului de marginalizare si izolare. 

Prin acest proiect, copiii au avut ocazia sa se exprime prin arta, sa se valorizeze, ceea ce a avut drept consecinta directa cresterea increderii in propria persoana.

Beneficiari

15-20 copii din centrele apartinand DGASPC sector 1

Costuri totale 8968

Activitati

"Un cadou altfel" - Copiii au realizat martisoare, bijuterii din materiale reciclabile neconventionale, pasta modelaj, diferite seminte si boabe pictate, pene colorate, etc.  

 "Învierea Domnului – pe intelesul copiilor” – Copii au realizat picturi pe hartie, pe oua, pe scoarta de copac,colaj din materiale diferite, toate lucrarile avand ca tema Sfintele Sarbatori de Paste.  

"Sarbatoarea florilor”- Copii au realizat desene si colaj pline de culoare si lumina avand ca tema principala florile cu ocazia lunii mai – Luna florilor.

Stelute de Craciun

Perioada de desfasurare: decembrie 2008

Obiectiv

Implicarea copiilor proveniţi din comunitatea expusă unui risc social a sectorului 1 în activitati de socializare şi distractiv-recreative.

Organizarea unor acţiuni care au avut drept scop socializarea, integrarea socială, crearea sentimentului de apartenenţă la un grup a copiilor proveniţi din familii defavorizare de pe raza Sectorului 1.

Beneficiari

Proiectul se adresează copiilor proveniti din familii cu venituri modeste asistate în cadrul DGASPC Sector 1 - Direcţia Protecţia Copilului -  Serviciul Prevenire a Separarii Copilului de Familie în colaborare cu Organizaţia SOS „Satele Copiilor România”- Programul de Întărire a Familiei

Costuri totale: 6 000

Vrem la scoala sa-nvatam, viata sa ne-o coloram

Perioada de desfasurare: septembrie 2008

Obiectiv

Implicarea copiilor proveniţi din comunitatea expusă unui risc social a sectorului 1 în activitati de socializare, culturale şi distractiv-recreative.

Organizarea unor acţiuni social-culturale complexe care au avut drept scop socializarea, integrarea socială, dezvoltarea abilitaţilor de comunicare a copiilor, crearea sentimentului de apartenenţă la un grup a copiilor proveniţi din familii defavorizare de pe raza Sectorului 1.

Beneficiari

- Copii proveniti din familii cu venituri modeste asistate in cadrul Serviciului Prevenire a Separarii Copilului de Familie;  

- Copii proveniti din comunitatea sectorului 1 (scoli, gradinite)

Costuri totale: 5 000 lei

Culorile sarbatorilor pascale

Perioada de desfasurare: aprilie 2008

Obiectiv

Implicarea copiilor proveniţi din comunitatea expusă unui risc social a sectorului 1 în activitati de socializare, culturale şi distractiv-recreative.

Organizarea unor acţiuni social-culturale complexe care au avut drept scop socializarea, integrarea socială, dezvoltarea abilitaţilor de comunicare a copiilor, crearea sentimentului de apartenenţă la un grup a copiilor proveniţi din familii defavorizare de pe raza Sectorului 1.

Beneficiari

- Copii proveniti din familii cu venituri modeste asistate in cadrul Serviciului Prevenire a Separarii Copilului de Familie;  

- Copii proveniti din comunitatea sectorului 1 (scoli, gradinite)

Costuri totale: 6 000 lei

Ajuta-i sa nu fie singuri

Perioada de desfasurare: aprilie 2008 – septembrie 2008

Obiectiv:

Prevenirea autoexcluderii vârstnicilor, după ieşirea la pensie, din viaţa socială a comunităţii prin derularea unor activitati de resocializare,  culturale şi distractiv-recreative.   

Organizarea unor acţiuni social-culturale complexe cu caracter mixt pentru membrii Clubului Seniorilor, persoanele vârstnice din centrele de îngrijire şi asistenţă socială precum şi pentru persoanele vârstnice cu venituri modeste din comunitate, de pe raza sectorului 1.

Beneficiari:

-   Membri ai Clubului Seniorilor:

-   beneficiari din centrele de îngrijire şi asistenţă socială;

-   alte persoane vârstnice, cu venituri modeste, din comunitate.

Costuri: 84000

  
  Harta site-ului DGASPC Sector 1
 Administrare