În perioada noiembrie 2015-decembrie 2015 au avut loc cursurile privind dezvoltarea competenţelor educatorilor la care au participat 40 de educatori din centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1 Bucureşti.
Modul I a urmărit cunoaşterea noţiunilor de dezvoltare a copilului pe grupe de vârsta, identificarea nevoilor de dezvoltare ale copilului şi activitatile practice necesare formării şi stimulării deprinderilor de viaţă independentă necesare integrării sociale a copilului din SR.
Modul II s-a axat pe procesul de integrare socială, metodele de lucru pentru facilitarea lucrului în Retea în interesul copilului aflat în Serviciile de tip rezidenţial, precum şi activităţile de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă în legatură cu alţi actori comunitari.
Activitatea are loc în cadrul proiectului PEH021 "EDUC-PLUS" Formare permanentă şi profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protecţie", implementat de Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1 Bucureşti, în perioada mai 2015 - aprilie 2016. Proiectul este finanţat cu sprijinul financiar al Programului R010-C0RAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Socială.
Scopul proiectului vizează îmbunătăţirea şanselor de integrare sociala a copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie găzduiţi în servicii de tip rezidenţial prin promovare de strategii, măsuri şi programe de formare care vizează creşterea profesionalismului personalului educativ şi bunele practici de parteneriat public-privat pentru incluziune sociala şi non-discriminare.