Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale anunţă organizarea Conferinţei de lansare a proiectului cu titlul “Programe EDUC – PLUS” Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie”, implementat de CRIPS in parteneriat cu DGASPC Sector 1 Bucuresti, in cadrul Programului RO10 „Copii si tineri in situatie de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si promovarea incluziunii sociale” (CORAI) – componenta „COERENT”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014 (Granturile SEE 2009-2014)”.
Activitatea va avea loc in data de 02.07.2015, la Bucuresti, sediul DGASPC Sector 1, in bd. Maresal Averescu nr. 17, intre orele 10.30-14.30.
Scopul proiectului: Imbunatatirea sanselor de integrare sociala a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie gazduiti in servicii de tip rezidential prin promovare de strategii, masuri si programe de formare care vizeaza cresterea profesionalismului personalului educativ si bunele practici de parteneriat public-privat pentru incluziune sociala si non-discriminare.
Proiectul intervine pe doua axe esentiale care influenteaza calitatea ingrijirii si educatiei copiilor din sistemul de protectie, si implicit sansele lor de integrare sociala:
1) asigurarea profesionalismului personalului educativ aflat in relatie cotidiana directa cu copiii in unitati de tip rezidential;
2) bune practici de deschidere a unitatii rezidentiale catre comunitate, prin parteneriat public-privat.
Este un proiect national, fiind implementat in 9 judete si un sector din Bucuresti: Bucuresti Sector1 (Reg Bucuresti Ilfov); Cluj (Nord-Vest); Arad (Vest); Mehedinti si Valcea (Sud-Vest); Alba si Mures (Centru); Arges (Sud); Buzau (Sud-Est); Bacau (Nord-Est) si care favorizeaza crearea unei retele de formatori capabili sa intervina cu succes in formarea educatorilor, retea coordonata de asociatia CRIPS.
In cadrul proiectului:
- se va elabora un instrument de analiza a nevoilor de formare, modele de formare si kit-uri pedagogice,
- se va dezvolta un site cu resurse pentru formatori,
- se va asigura perfectionarea a 20 de formatori locali din 10 DGASPCuri,
- se vor organiza 11 cursuri destinate educatorilor
- se vor organiza 10 seminarii judetene cu tema „Parteneriat public-privat pentru calitatea serviciilor acordate copiilor din sistemul de protectie”, cu scopul realizarii unui Cod de bune practici de parteneriat public-privat pentru incluziunea sociala si non-discriminarea copiilor din servicii rezidentiale si identificarii de experiente de succes.
Partenerul DGASPC Sector 1 se implica alaturi de CRIPS in elaborarea de resurse cu o mare aplicabilitate practica si favorizeaza consultarea sefilor de unitati rezidentiale, a educatorilor si a copiilor/tinerilor rezidenti pentru adaptarea formarii la nevoile concrete din sistem.
Persoana de contact: Mirela Turcu, manager de proiect
Email: crips1@crips.ro
Tel/fax : 021.225.00.84
Web : www.crips.ro