Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Centrul de Evaluare Vocațională și Integrare în Muncă

Date de contact

Adresa
str. Mareşal Averescu, nr. 17, Pavilion K
Tel
021.222.13.41; 021.223.41.97 int. 259
E-mail
vocational@dgaspc-sectorul1.ro

CEVIM

CEVIM funcționează conform H.C.L. nr. 240/22.11.2012 și H.C.L. nr. 73/21.03.2018, Centrul de Evaluare Vocaţională şi Integrare în Muncă se află în subordinea Directorului General Adjunct, Direcția Persoană și Familie.

Despre noi
  • evaluarea, consilierea si angajarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii;
  • consiliere pre şi post angajare/activități de mentorat;
  • activități de formare privind dezvoltare personală și a abilităților de căutare și integrare la un loc de muncă;
  • consilierea şi orientarea persoanelor cu dizabilităţi în vederea angajării în cadrul Unităţii Protejate Autorizate Nazarcea Grup;
  • realizarea de acțiunii/programe/activități cu parteneri externi, în vederea dezvoltării și acordării de servicii sociale de calitate;
  • asistarea persoanelor adulte prin intermediul sau în prezența unui psiholog sau a altui specialist în consilierea victimelor;
  • supravegherea și monitorizarea persoanelor aflate în executarea obligaţiei de efectuare a activității neremunerate – muncă în folosul comunității.
Cine poate accesa CEVIM?
  • persoane adulte cu dizabilităţi cu domiciliul pe raza Sectorului 1 (cu certificat de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate)
  • persoane recomandate de către Nazarcea Grup
  • persoane recomandate de către Instanţele de judecată/ Serviciul de Probațiune București privind punerea în executare a obligației de efectuare a activității nemunerate
  • tineri cu dizabilităţi – Serviciul Rezidențial Copii (cu și fără certificat de încadrare în grad de handicap)
Baza legislativă
  • Legea nr. 448/2006, republicată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, art. 32, art. 33;
  • Legea nr. 292 / 2011, legea asistenţei sociale, art. 91 alin. ( 1), art. 27. alin.( 2), art. 79 alin  (3);
  • Legea nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale;
  • În temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) lit. g), art. 16 din Anexa 1 la H.G.R. nr. 797/2017 pentru aprobarea regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare ale serviciilor publice de asistenţă socială şi a structurii orientative de personal, cu modificarile aduse de HGR 417/2018,  coroborate cu prevederile Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al D.G.A.S.P.C. Sector 1.
Activitățile specifice desfășurate in cadrul centului

Procesul de integrare pe piața muncii se realizează în etape: 

Prima etapă include evaluarea inițială, în cadrul căreia specialiștii CEVIM  realizează un tablou cât mai complet al abilităților persoanei evaluate cât și al limitărilor acesteia. De asemenea explorăm împreună cu beneficiarul care sunt preferințele și înclinațiile sale în vederea identificării unui loc de muncă potrivit abilităților sale dar care să îi aducă și satisfacții profesionale. Această etapă se finalizează cu elaborarea  unui profil vocațional detaliat care ajută atât beneficiarul cât și specialistul să își formeze o imagine completă cu privire la abilitățile și nevoile persoanei în cauză.

Aici se inserează adesea o etapă intermediară în care beneficiarul este pregătit pentru prezentarea la interviu și pentru tot ceea ce înseamnă activitatea profesională: respectarea programului, realizarea sarcinilor de lucru, relaționarea cu colegii și cu superiorii, cunoașterea drepturilor legale în general și ca persoană cu dizabilități.

            În etapele următoare elaboram un CV după care urmează identificarea de locuri de muncă adecvate. Le propunem beneficiarilor noștri diverse posturi vacante, fie de pe portalurile de angajare, fie prin rețeaua noastră de parteneri, în strânsă corelație cu profilul lor vocațional.  

Continuăm cu implicarea angajatorului.  După ce identificăm împreună cu beneficiarii noștri job-uri de care sunt interesați, facilităm contactul cu potențialii angajatori și, în funcție de nevoile lor specifice, îi însoțim la interviuri de angajare și probe de lucru în vederea facilitării comunicării eficiente cu angajatorul, dar și pentru suport emoțional.

            Etapa finală constă în asistența la locul de muncă și monitorizarea post-angajare. După ce persoana a fost angajată, monitorizăm care este situația beneficiarului la locul de muncă, cum s-a integrat în colectiv. În unele situații este nevoie de intervenții frecvente și îndelungate pentru facilitarea adaptării la programul de lucru, pentru integrarea socială și acceptarea autorității Ulterior susținem beneficiarii să își găsească un loc de muncă mai bun dacă doresc acest lucru.

Pe parcursul lucrului cu beneficiaruii căutăm să creștem autonomia acestora îmbunătățindu-le abilitățile de căutare de noi locuri de muncă, abilitățile de luare a deciziilor, abilitățile de identificare și rezolvare de probleme, abilitățlie adaptative până în momentul când aceștia nu mai au nevoie de serviciile noastre.

Formulare

Cererea de accesare a serviciilor

Date de contact

Tel/fax: 021.222.13.41; 021.223.41.97 int. 259

email: vocational@dgaspc-sectorul1.ro  website: www.dgaspc-sectorul1.ro

Locatie

Serviciile de integrare pe piaţa muncii a persoanelor adulte cu handicap sunt oferite  în cadrul C.E.V.I.M. situtat în str. Mareşal Averescu, nr. 17, Pavilion K.

GALERIE FOTO

Ultimele noutăți

Sari la conținut