CEVIM
CEVIM funcționează conform H.C.L. nr. 240/22.11.2012 și H.C.L. nr. 73/21.03.2018, Centrul de Evaluare Vocaţională şi Integrare în Muncă se află în subordinea Directorului General Adjunct, Direcția Persoană și Familie.
Procesul de integrare pe piața muncii se realizează în etape:
Prima etapă include evaluarea inițială, în cadrul căreia specialiștii CEVIM realizează un tablou cât mai complet al abilităților persoanei evaluate cât și al limitărilor acesteia. De asemenea explorăm împreună cu beneficiarul care sunt preferințele și înclinațiile sale în vederea identificării unui loc de muncă potrivit abilităților sale dar care să îi aducă și satisfacții profesionale. Această etapă se finalizează cu elaborarea unui profil vocațional detaliat care ajută atât beneficiarul cât și specialistul să își formeze o imagine completă cu privire la abilitățile și nevoile persoanei în cauză.
Aici se inserează adesea o etapă intermediară în care beneficiarul este pregătit pentru prezentarea la interviu și pentru tot ceea ce înseamnă activitatea profesională: respectarea programului, realizarea sarcinilor de lucru, relaționarea cu colegii și cu superiorii, cunoașterea drepturilor legale în general și ca persoană cu dizabilități.
În etapele următoare elaboram un CV după care urmează identificarea de locuri de muncă adecvate. Le propunem beneficiarilor noștri diverse posturi vacante, fie de pe portalurile de angajare, fie prin rețeaua noastră de parteneri, în strânsă corelație cu profilul lor vocațional.
Continuăm cu implicarea angajatorului. După ce identificăm împreună cu beneficiarii noștri job-uri de care sunt interesați, facilităm contactul cu potențialii angajatori și, în funcție de nevoile lor specifice, îi însoțim la interviuri de angajare și probe de lucru în vederea facilitării comunicării eficiente cu angajatorul, dar și pentru suport emoțional.
Etapa finală constă în asistența la locul de muncă și monitorizarea post-angajare. După ce persoana a fost angajată, monitorizăm care este situația beneficiarului la locul de muncă, cum s-a integrat în colectiv. În unele situații este nevoie de intervenții frecvente și îndelungate pentru facilitarea adaptării la programul de lucru, pentru integrarea socială și acceptarea autorității Ulterior susținem beneficiarii să își găsească un loc de muncă mai bun dacă doresc acest lucru.
Pe parcursul lucrului cu beneficiaruii căutăm să creștem autonomia acestora îmbunătățindu-le abilitățile de căutare de noi locuri de muncă, abilitățile de luare a deciziilor, abilitățile de identificare și rezolvare de probleme, abilitățlie adaptative până în momentul când aceștia nu mai au nevoie de serviciile noastre.
Cererea de accesare a serviciilor
Tel/fax: 021.222.13.41; 021.223.41.97 int. 259
email: vocational@dgaspc-sectorul1.ro website: www.dgaspc-sectorul1.ro
Locatie
Serviciile de integrare pe piaţa muncii a persoanelor adulte cu handicap sunt oferite în cadrul C.E.V.I.M. situtat în str. Mareşal Averescu, nr. 17, Pavilion K.
GALERIE FOTO