DESPRE NOI
Centrul de Îngrijire șu Asistență Persoane Adulte cu Dizabilități SF VASILE este un centru de tip rezidențial care are rolul de a asigura la nivelul sectorului prin serviciile furnizate (găzduire, asistență medicală, îngrijire, recuperare, reabilitare, consiliere psihologică, terapie ocupațională, petrecerea timpului liber, socializare), aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială a persoanelor cu dizabilități, prin creșterea șanselor recuperării și reintegrării în familie ori în comunitate și de a acorda sprijin și asistență pentru prevenirea situațiilor ce pun în pericol securitatea persoanei cu dizabilități.
Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf. Vasile are ca scop principal asigurarea de ingrijiri socio-medicale pentru persoanele incadrate intr-un grad de handicap, adaptate nevoilor acestora, in scopul integrării sau reintegrării sociale a acestora, precum şi in scopul dezvoltării potenţialului funcţional restant.
Condiţii de acces/admitere în centru:
Persoana cu dizabilităţi/reprezentantul legal al acesteia sau altă persoană interesată va depune şi va înregistra o cerere în acest sens, la Registratura D.G.A.S.P.C. sector 1, însoţită de următoarele documente:
Admiterea in Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf. Vasile se face avându-se în vedere următoarele criterii:
Admiterea în centru se realizează cu încheierea unui contract de furnizare servicii. Acesta se încheie între centru/furnizorul acestuia şi beneficiar sau, după caz, reprezentantul legal al acestuia. În funcţie de condiţiile contractuale, respectiv persoana/persoanele care participă la plata contribuţiei din partea beneficiarului, se încheie angajament de plată cu acestea. Angajamentul de plată face parte integrantă din contract. Contractul de furnizare servicii este redactat în două sau mai multe exemplare originale, în funcţie de numărul semnatarilor contractului. Un exemplar original al contractului de furnizare de servicii se păstrează în dosarul personal al beneficiarului. Beneficiarul/reprezentantul legal al acestuia deţine un exemplar al contractului de furnizare servicii.
În CIA PAD Sf Vasilesunt admise persoane cu handicap mental, fizic şi handicap asociat.
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap decide admiterea în centru având în vedere atât criteriile de eligibilitate sociale şi/sau medicale de mai sus, cât şi ţinând cont de locurile disponibile. Persoana cu dizabilităţi are dreptul să fie îngrijită şi protejată într-un centru din localitatea/judeţul în a cărei/cărui rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa.
În cazul în care nevoile individuale ale persoanei cu dizabilităţi nu pot fi asigurate în condiţiile prevăzute in prezentul Regulament, aceasta poate fi îngrijită şi protejată într-un centru aflat în altă unitate administrativ-teritorială.
Decontarea cheltuielilor dintre autorităţile administraţiei publice locale se face în baza costului mediu lunar al cheltuielilor efectuate în luna anterioară de centrul în care persoana cu dizabilităţi este îngrijită şi protejată.
Categorii de beneficiari:
Admiterea în centru se realizează cu încheierea unui contract de furnizare servicii. Acesta se încheie între centru/furnizorul acestuia şi beneficiar sau, după caz, reprezentantul legal al acestuia.
În funcţie de condiţiile contractuale, respectiv persoana/persoanele care participă la plata contribuţiei din partea beneficiarului, se încheie angajament de plată cu acestea.
Beneficiarii serviciilor sociale acordate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf. Vasile sunt persoanele adulte cu dizabilităţi cu domiciliul pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 care necesită servicii specializate de recuperare şi îndeplinesc criteriile de admitere.
Capacitatea centrului este de 40 de locuri.
Beneficiarele sunt încurajațe să întreprindă activităţi în afara centrului, să cunoască şi să utilizeze serviciile din comunitate: poştă şi comunicaţii, transport, educaţie, servicii medicale şi de recuperare, servicii de îndrumare vocaţională, în funcţie de nevoile şi opţiunile individuale. Șeful de centru planifică, împreună cu personalul și beneficiarii periodic activităţi de socializare cu membrii comunităţii, pentru a promova contactele sociale şi pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la nevoile şi viaţa beneficiarilor.
Centrul promovează un model familial de ingrijire a persoanei beneficiare. De asemenea îngrijirea medicală acordată în cadrul centrului contribuie la reducerea presiunii asupra asistenței medicale primare și ambulatorie.
Beneficiarelor li se asigură securitatea si sănătatea si sunt monitorizate de către personal specializat (medicul de unitate, medicul de familie, medicul specialist, medicul curant, dupa caz).
De asemenea serviciile în cadrul centrului sunt asigurate de către personal specializat ( medic, asistenti medicali, kinetoterapeut, maseor, asistent social, psiholog, imfimiere și personal administrativ).
Str. Barbu Delavrancea, nr.17, sector 1, Bucuresti.
tel/fax: 021/222.09 202
e-mail: sf.vasile@gmail.com;
GALERIE FOTO