Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Noutăți

MAKE THEM SMILE LA FINAL!

1 Sep 2011
Alte noutăți

Serviciul Strategii, Proiecte, Programe, în Domeniul Asistenţei Sociale  şi Relaţia cu ONG al DGASPC Sector 1 a finalizarea cu succes  proiectul „Make Them Smile!” (Fă-i să zâmbească! ), finanţat prin programul Tineret în Acţiune, Serviciul European de Voluntariat.

Scopul proiectului a fost promovarea cetăţeniei active şi a cetăţeniei europene prin intermediul a şapte tineri voluntari din Germania şi Turcia ce au efectuat un stagiu de voluntariat pe o perioada de 10 luni.

În cadrul proiectului „Make them Smile tinerii voluntari au realizat următoarele activităţi:

-          Petrecerea timpului cu beneficiarii sistemului de protecţie socială ( copiii si tineri cu handicap)

-          Organizarea de activităţi de grup ( pictarea casutelor de tip familial, Wall Painting Piratii din Caraibe , activiatati organizate cu ocazia sarbatorilor pascale: Decoratiuni pentru iepurasi, pregatirea unui pranz traditional german: Gatim si ne distram!, plantarea de flori si copaci: Cu o floare se face Primavara!

-          Întâlniri periodice cu mentorii prin care s-a realizat integrarea în comunitate, cât şi acordarea suportului personal.

-          Promovarea conceptului de voluntariat european prin liceele de pe raza Sectorului 1

-          Organizarea unei mese rotunde, ce s-a finalizat cu prezentarea unui spectacol de teatru de umbre pe muzica Africană ce a avut ca scop promovarea conceptului de voluntariat European în rândul celorlalte instituţii publice

-          Oferirea de spectacole ( teatru de umbre, teatru de păpuşi pentru copiii din sistemul de protecţie socială al sectorului 1)

          Pe durata desfăşurării proiectului voluntarii au locuit intr-o casa si un apartament pus la dispoziţie de către DGASPC a Sectorului 1, costurile totale de întreţinere fiind acoperite prin finanţarea acordată de către Uniunea Europeana.

          De asemenea fiecare voluntar beneficiat de o alocaţie de buzunar, bani pentru hrană, transport şi pentru convorbiri telefonice.

          Pentru mai multe detalii legate de proiectul „Make them Smile” vă rugăm să contactaţi Serviciul Strategii, Proiecte, Programe, în Domeniul Asistenţei Sociale  şi Relaţia cu ONG al DGASPC Sector 1 la tel: 021.222.41.70, persoană de contact Oana Roman – Manager Proiect.

Sari la conținut