Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Comunicate de presă

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor adulte cu dizabilități, DGASPC Sector 1 a accesat prin PNRR fonduri pentru dotarea a două dintre centrele de zi pentru persoane adulte cu dizabilități: TSA Adulți și PHOENIX

23 Jan 2024

 

Comunicat

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

     Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, București, în calitate de Beneficiar, anunță lansarea proiectului cu titlul  ”Dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități - TSA din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1”.

      Proiectul, gestionat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în calitate de Autoritate Finanțatoare, va fi implementat în Sectorul 1 al Municipiului București, în perioada 08.01.2024 - 31.12.2024, conform contractului de finanțare nr. 43/08.01.2024, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență aferent Componentei 13 – Reforme sociale, Investiția 2. Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, Ținta 395 - Servicii comunitare modernizate pentru persoanele cu dizabilități, PNRR/2022/C13/MMSS/l2./ Reabilitarea/Renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități (runda a 2-a).

            Scopul proiectului este reprezentat de îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități din sectorul 1 al municipiului București, prin facilitarea accesului la servicii de tip centru de zi dotate corespunzător nevoilor lor.

            Investiția previzionată în cadrul proiectului vizează ”Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – TSA” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, București. În cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamente și materiale pentru dotarea specifică a centrului de zi, inclusiv obiecte de mobilier.

            Prin investițiile realizate, baza materială a centrului de zi va fi îmbunătățită, asigurându-se astfel persoanelor adulte cu dizabilități TSA (tulburări de spectru autist) și aparținătorilor acestora, precum și personalului angajat al centrului, condiții moderne, adaptate necesităților unui model de îngrijire de calitate.

            Valoarea totală a proiectului este de 329,522.59 lei, din care valoare eligibilă din PNRR (fără TVA), nerambursabilă,  276.909,74 lei și valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 52.612,85 lei, decontată din bugetul de stat. Cheltuielile neeligibile asumate prin Hotărâre a Consiliului Local Sector 1, vor fi asigurate din contribuția proprie a Beneficiarului.

      Date de contact:

DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI SECTOR 1 (D.G.A.S.P.C Sector 1)

B-dul Mareșal Averescu nr. 17, sector 1; website: www.dgaspc-sectorul1.ro

Compartimentul Strategii, Proiecte, Programe în domeniul Asistenței Sociale și Relația cu ONG

Tel./Fax: 021/222.41.70

E-mail: strategii@dgaspc-sectorul1.ro

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

___________________________________________________________________________________

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/           https://www.facebook.com/PNRROficial/

 

+Comunicat

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

          Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, București, în calitate de Beneficiar, anunță lansarea proiectului cu titlul  ”Dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități - PHOENIX din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1”.           

      Proiectul, gestionat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în calitate de Autoritate Finanțatoare, va fi implementat în Sectorul 1 al Municipiului București, în perioada 08.01.2024 - 31.12.2024, conform contractului de finanțare nr. 44/08.01.2024, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență aferent Componentei 13 – Reforme sociale, Investiția 2. Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, Ținta 395 - Servicii comunitare modernizate pentru persoanele cu dizabilități, PNRR/2022/C13/MMSS/l2./ Reabilitarea/Renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități (runda a 2-a).

      Scopul proiectului este reprezentat de îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități din sectorul 1 al municipiului București, prin facilitarea accesului la servicii de tip centru de zi dotate corespunzător nevoilor lor, pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale acestei categorii de persoane, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, dezvoltării potențialului personal și prevenirii instituționalizării.

      Investiția previzionată vizează Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – PHOENIX din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, București. În cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamente și materiale pentru dotarea specifică a centrului de zi, inclusiv obiecte de mobilier, care vor fi în concordanță cu natura activităților desfăsurate, respectiv tehnologii și dispozitive asistive, de kinetoterapie, de dezvoltare a abilităților lucrative, de petrecere a timpului liber, de comunicare.

            Valoarea totală a proiectului este de 277.229,70 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă (fără TVA) din PNRR 232.966,13  lei și valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 44.263,57 lei, decontată din bugetul de stat. Cheltuielile neeligibile asumate prin Hotărâre a Consiliului Local Sector 1, vor fi asigurate din contribuția proprie a Beneficiarului.

      Date de contact:

DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI SECTOR 1 (D.G.A.S.P.C Sector 1)

B-dul Mareșal Averescu nr. 17, sector 1, București; website: www.dgaspc-sectorul1.ro

Compartimentul Strategii, Proiecte, Programe în domeniul Asistenței Sociale și Relația cu ONG

Telefon: 021/222.41.70

E-mail: strategii@dgaspc-sectorul1.ro


 „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

___________________________________________________________________________________

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

Sari la conținut