Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Noutăți

Precizări privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap

2 aprilie 2024
Persoane cu dizabilități

In vederea respectării drepturilor persoanelor cu handicap si optimizarea modalității de asigurare a transportului interurban gratuit al acestora DGASPC S1, conform Hotărârii Guvernului nr. 1017/2018 pentru aprobarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap poate oferi 3 modalități de asigurare a dreptului la decontarea transportului interurban efectuat de persoanele cu dizabilități, și anume:

Prima opțiune este de a depune la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copillului Sector 1 bonuri fiscale de carburant emise de societățile de distribuție a produselor petroliere. Aceste bonuri fiscale este necesar să fie ștampilate de unitatea emitentă și să fie depuse în termen de maxim 60 de zile de la data achiziționării.

Decontarea carburantului prin intermediul bonurilor fiscale se realizează astfel:

În cazul certificatelor de încadrare într-un grad de handicap cu valabilitate 12 luni sau 24 luni decontarea carburantului se realizează trimestrial.

În cazul certificatelor de încadrare într-un grad de handicap cu valabilitate permanentă decontarea carburantului se realizează semestrial.

A doua opțiune este de a beneficia de bonuri valorice denumite bonuri de carburant care sunt eliberate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1.

Eliberarea bonurilor valorice se realizează trimestrial în cazul certificatelor de încadrare într-un grad de handicap valabile 12 luni sau 24 luni și semestrial în cazul certificatelor de încadrare într-un grad de handicap cu valabilitate permanentă.

A treia opțiune este de a beneficia de carduri de carburant eliberate de către Direcția Generală de Asistență Sociala și Protecția Copilului Sector 1.

Având în vedere faptul că Hotărârea Guvernului nr. 1017/2018 pentru aprobarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap fost publicată în Monitotul Oficial al României din data de 23.01.2024, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 este în curs de inițiere a demersurilor necesare în vederea acordării acestui drept persoanelor cu dizabilități.

Sari la conținut