Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Centrul de Zi Ana

Domeniu de activitate Durată Finanțate Stadiu
Persoane cu dizabilități
-
Bugetul public local
In derulare

Parteneriatul dintre DGASPC Sector 1 și Asociația Sf. Ana. Proiectula fostdemarat în anul 2003 și a fost prelungit prin Hotărâri ale Consiliului Local Sector 1, în urma reevaluărilor anuale.

      Scopul parteneriatului îl constituie asigurarea continuităţii în furnizarea de servicii gratuite de educare, recuperare, integrare şi socializare, pentru tineri cu dizabilități mintale și asociate, severe, din sectorul 1, în vederea integrării lor sociale şi profesionale, prin obţinerea unui grad cât mai mare de autonomie personală.

Centrul de Zi Ana este unitatea de asistență socială a Asociaţiei Sf. Ana, înfiinţat în anul 2000. Centrul furnizează în regim zilnic, servicii de recuperare, recreere, socializare, transport, integrare și orientare profesională pentru tineri cu dizabilități mintale sau asociategrave, din toate sectoarele municipiului București şi din localităţi limitrofe. Scopul serviciului social ”Centrul de Zi Ana”este să organizeze activități de recuperare, educare, şcolarizare, integrare socială, recreere și relaxare, informare și consiliere, hrană, transport, sprijin material și terapie ocupațională, pentru tineri cu dizabilități mintale şi asociate severe, în vederea menținerii lor în familii și prevenirii abandonului acestora în instituţii de tip rezidenţial.

Grupul ţintă al serviciului social este format din 35 de persoane adulte cu dizabilități mintale severe/accentuate, dintre care 14 persoane cu dizabilități provin din familii cu venituri în general modeste din sectorul 1, iar 21 de persoane provind din  alte sectoare ale municipiului Bucureşti, precum și din județe limitrofe.

     În cadrul parteneriatului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 asigurăfinanţarea cheltuielilor pentru beneficiarii proveniți din sectorul 1, în limitele bugetare aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1.

Ultimele noutăți

Sari la conținut