Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – PHOENIX din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1

Domeniu de activitate Durată Finanțate Stadiu
Persoane cu dizabilități
01.01.24 - 31.12.24
Fonduri externe nerambursabile
In derulare

Sursa de finanțare:

Programului Național de Redresare și Reziliență aferent Componentei 13 – Reforme sociale, Investiția 2. Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, Ținta 395 - Servicii comunitare modernizate pentru persoanele cu dizabilități, PNRR/2022/C13/MMSS/l2./ Reabilitarea/Renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități (runda a 2-a).

Autoritatea finanțatoare:

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Scopul proiectului:

este reprezentat de îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități din sectorul 1 al municipiului București, prin facilitarea accesului la servicii de tip centru de zi dotate corespunzător nevoilor lor, pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale acestei categorii de persoane, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, dezvoltării potențialului personal și prevenirii instituționalizării.

Investiția vizează Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – PHOENIX din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, București. În cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamente și materiale pentru dotarea specifică a centrului de zi, inclusiv obiecte de mobilier, care vor fi în concordanță cu natura activităților desfăsurate, respectiv tehnologii și dispozitive asistive, de kinetoterapie, de dezvoltare a abilităților lucrative, de petrecere a timpului liber, de comunicare.

Valoarea totală a proiectului

este de 277.229,70 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă (fără TVA) din PNRR 232.966,13  lei și valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 44.263,57 lei, decontată din bugetul de stat. Cheltuielile neeligibileasumate prin Hotărâre a Consiliului Local Sector 1, vor fi asigurate din contribuția proprie a Beneficiarului.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”


„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”https://mfe.gov.ro/pnrr/https://www.facebook.com/PNRROficial/

Ultimele noutăți

Sari la conținut