Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Telefonul Copilului 119 Non-stop TelVerde, Sectorul 1 Persoane Vârstnice 0800 800 063 Intervenție în Regim de urgență 0734 454 543

Ultimele noutăți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1

Un zâmbet pentru tine

Domeniu de activitate Durată Finanțate Stadiu
Copii
02.11.09 - 31.03.10
Bugetul public local
Finalizat

Perioada de desfasurare: noiembrie 2009-martie 2010

Obiectiv

Scopul proiectului: Dezvoltarea simtului artistic la copiii institutionalizati         

Familiarizarea copiilor cu notiuni si tehnici din domeniul artelor plastice si teatrului (incurajara lor de a crea fragmente de improvizatie - spectacol cu personaje de poveste dar si realizarea unui repertoriu cu cantece si poezii)   descoperirea si dezvoltarea inventivitatii, creativitatii si simtului competitiv la copii      dezvoltarea spiritului de echipa  dar si simtul competitiv al copiilor.

Apropierea educatorilor si ingrijitorilor prin joc, crearea unei echipe in cadrul careia copiii cu dizabilitati primesc ajutor de la copiii sanatosi fizic.

Intelegerea mai profunda de catre copiii sanatosi a nevoilor copiilor cu dizabilitati, crearea unei punti de legatura intre copii si batranii din centrele de varstnici.

Beneficiari: Copiii din casutele Alexandra, Buburuza si CSS Sf. Petru si Pavel

Costuri totale: 8 500 lei

Activitati

Prima etapa de lucru s-a desfasurat in perioada nov.- dec. 2009 si a avut doua sectiuni de lucru 

1. prima sectiune de lucru numita ‘’ Micul artist va spune/ O poveste fara nume’’  

2. a doua sectiune de lucru numita ‘’Un batran va daruieste/ Un mic dar si o poveste/’’ este legata de realizarea unor cadouri lucrate manual de catre batranii din Centrele pentru batrani din Sectorul 1     3. a treia sectiune de lucru din prima parte a proiectului va fi prezentarea spectacolului de teatru in apropierea bradului de Craciun amplasat in curtea Directiei

A doua etapa de lucru s-a desfasurat in perioada  ian.- martie 2010 si a cuprins o sectiune de lucru si un moment de prezentare 

1. prima sectiune de lucru numita‘’ Doamna, noi va daruim/ Un cadou si un pupic ’’a fost legata de realizarea manuala de catre copiii institutionalizati si batranii din Centre a unor daruri care au fost oferite angajatelor Directiei cu ocazia lunii martie, luna femeilor.
2. a doua sectiune de lucru a constat in prezentarea spectacolului de teatru « Intalnirea magica a micului artist », la care au fost invitate doamnele din Directie, oferinduli-se la finalul reprezentatiei un mic dar.

Ultimele noutăți

Sari la conținut